Verbeter jouw informatiescherm

Het tonen van informatie op een tv-scherm is een goede manier om te communiceren met jouw klanten. Er zijn allerlei factoren waar je rekening mee moet houden. Om te zorgen dat jij het maximale uit jouw informatiescherm haalt hebben wij een aantal uitgangspunten op een rij gezet. Daarbij willen wij benadrukken dat een succesvol informatiescherm met name de communicatie naar de klant moet bevorderen.


Formuleer een doelgroep

Het is belangrijk om vooraf te bepalen voor wie jij jouw content maakt. Door je op een specifieke doelgroep te richten wordt jouw content veel effectiever. Hierbij is het belangrijk om eventuele vragen, die klanten uit deze groep hebben, op jouw informatiescherm te beantwoorden. Hiermee zullen zij eerder overgaan tot een actie.


gebruik de juiste content

Op een website is het belangrijk dat je voldoende content hebt, op een infoscherm is dit een ander verhaal. Tijdens het maken van jouw content moet je er rekening mee houden dat klanten vaak enkele meter van jouw informatiescherm verwijderd zijn. Door te veel tekst te gebruiken verliest jouw tekst zijn zeggingskracht. Dit komt omdat de klant veel moeite moet doen om de content tot zich te nemen. Door sprekende afbeeldingen te gebruiken met een ondersteunende tekst spreek je de klanten meer aan.


Actualiteit scoort

Mensen zijn tegenwoordig constant opzoek naar actualiteit, of het nu gaat om het laaste nieuws of de weersverwachting van morgen. Door dia's toe te voegen die antwoord geven op deze vragen zorg je ervoor dat je de aandacht trekt van potentiƫle klanten. Doordat je de aandacht van klanten hiermee wint zullen zij andere content zoals aanbiedingen en acties eerder bekijken.


aansporen tot actie

Probeer mensen te activeren, zorg ervoor dat in jouw teksten een reden tot actie zit. Hierbij kan het gaan om liken op facebook of het aanschaffen van een product dat in de aanbieding is. Het is echter wel belangrijk om een goede balans te vinden tussen informeren en activeren.

Ontdek wat eyedouble voor jou kan doen