Hoe maak je een website die snel laadt

Het word tegenwoordig steeds belangrijker om een website te bouwen die snel laad. Veel bezoekers spiegelen hun gebruikerservaring aan de snelheid van de website. Door niet te voldoen aan de verwachtingen die bezoekers hebben bij de snelheid van jouw website verlies je veel potentiële klanten. Daarnaast speelt de laadtijd van jouw website een grote rol in de vindbaarheid op Google, een website die snel laad wordt namelijk hoger geïndexeerd in de zoekmachine.


Hoe maak ik mijn website sneller


Gebruik een AMP website

Google heeft onlangs een grote stap gezet in het verbeteren van de online ervaring. Door het introduceren van AMP zijn lange laadtijden verleden tijd. AMP staat voor Accelerated Mobile Pages en zorgt ervoor dat jouw website razensnel wordt weergegeven op mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Met een AMP website is jouw content al geladen voordat deze wordt aangeklikt in google. Zo is jouw content dus direct beschikbaar voor potentiële bezoekers. Een bijkomend voordeel van een AMP website is het hoger terecht komen in de zoekresultaten van de google zoekmachine.


Maak je afbeeldingen kleiner

In standaard afbeeldingen zit veel informatie opgesloten die voor het vertonen op een website niet relevant is. Door deze afbeeldingen te comprimeren verklein je de afbeelding zonder kwaliteit te verliezen.

Een veel gebruikte tool voor het comprimeren van afbeeldingen is tinypng.com. Op deze website kun je afbeeldingen uploaden die vervolgens worden gecomprimeerd. Het voordeel van deze website is dat de transparantie blijft behouden.

Door de afbeeldingen te downloaden en vervolgens in jouw website te plaatsen zullen de afbeeldingen in jouw website sneller worden weergegeven.


Zorg voor goede webhosting

Webhosting is de digitale ruimte die een bedrijf ter beschikking stelt op zijn of haar server. Door bestanden toe te voegen op deze server is jouw website online vindbaar voor potentiële bezoekers. Een goede webhosting is cruciaal, omdat wij al jaren actief zijn in de wereld van webdesign kunnen wij goede en betrouwbare webhosting aanbieden. Hierdoor verhoog je de snelheid van jouw website tot wel 50%.

Ontdek wat eyedouble voor jou kan doen