Wat is een goede website

Vaak krijgen wij de vraag, hoe herken ik een goede website? Een goede website is een website die aansluit op de behoefte van jouw doelgroep. Het succes van jouw website hangt dus af van hoe goed jij jouw doelgroep kent. Door een website te maken te aansluit op deze behoefte zullen jouw bezoekers eerder overgaan tot de acties die jij voor ogen hebt.


Eigenschappen van een goede website

  • een website moet gevonden worden door potentiole bezoekers
  • een website moet jouw bezoekers aanspreken zowel inhoudelijk als visueel
  • een website moet jouw bezoekers activeren


gebruiksvriendelijk

Hou je website overzichtelijk door niet teveel effecten toe te voegen op jouw website. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat jouw bezoekers makkelijk kunnen navigeren door jouw website. Het maken van een menu met passende koppen kan hierbij helpen. Zorg voor een rustige achtergrond zodat bezoekers alle content in zich op kunnen nemen.


gemaakt voor mobiele apparaten

Steeds meer bezoekers komen op jouw website terecht via een mobiele telefoon of tablet. Zorg ervoor dat jouw website hier volledig op afgestemd is. De snelheid van een website is van groot belang voor mobiele gebruikers. Veel bezoekers haken af als een website langer dan 3 seconden nodig heeft om volledig te laden.


De juiste content

De content die je op jouw website plaatst is van groot belang voor het succes van jouw website. Tijdens het schrijven van deze content is het belangrijk om je te verplaatsen in jouw bezoeker. Door teksten te schijven die aansluiten op de behoefte van jouw bezoekers zullen zij jouw informatie sneller accepteren en eerder overgaan tot een actie. Hou er rekening mee houden dat teksten op een website anders gelezen worden dan bv. een nieuws bericht in de krant.


Vertel eens iets over jezelf

Het bezoeken van een website is vaak onpersoonlijk. Zorg ervoor dat jouw bezoeker een beter beeld krijgt bij wie jij bent en wat jouw bedrijf vertegenwoordigd. Door een pagina aan te maken met achtergrond informatie over jouw bedrijf geef je jouw bezoekers meer inzicht in jouw organisatie. Daarnaast wordt een website met contact gegevens door bezoekers als meer betrouwbaar ervaren.


Ontdek wat eyedouble voor jou kan doen