Wordt gevonden op Google

Iedereen die een website heeft wil natuurlijk zo goed mogelijk gevonden worden op Google. Een betere positie in deze zoekmachine resulteerd namelijk in een groter bezoekers aantal van jouw website. Wij hebben veel tijd gestoken in het optimaliseren van onze website en zijn van mening dat jij ook van deze kennis kan profiteren. Zeker als je niet thuis bent in de wereld van de webdesign maar wel de interactie van jouw gebruikers en zoekmachines wilt verbeteren. Hoewel er geen handleiding is die ervoor zorgt dat je automatisch op de eerste positie terecht komt is het wel mogelijk om jouw website te optimaliseren voor de zoekmachine.


Jouw website optimaliseren

Het optimaliseren van jouw website wordt search engine optimization genoemd of SEO. Deze optimalisatie bestaat vaak uit kleine aanpassingen aan onderdelen van jouw website. Deze lijken in eerste instantie mischien weinig effect te hebben maar in combinatie met andere aanpassingen kan er dit een positieve invloed hebben op de gebruikerservaring van jouw klanten en de vindbaarheid op google. Wij van eyedouble willen benadrukken dat een goede positie in google belangrijk is maar dat dit niet ten koste mag gaan van de gebruiksvriendelijkheid van jouw bezoekers. Daarom hebben wij van eyedouble een aantal tips om het maximale uit jouw content te halen zonder dat dit ten koste van jouw bezoekers gaat.

Op welke termen wordt gezocht?

Voordat je begint met het optimaliseren van jouw website is het belangrijk om te bepalen waar je op gevonden wil worden. De woorden die worden gebruikt in een zoekterm worden ook wel keywords genoemd. Door deze keywords in jouw website te verwerken wordt je sneller gevonden in google. Zorg ervoor dat deze keywords enkele keren terug komen in jouw tekst. Hierbij moet je rekening houden met pagina's met minimaal 400 woorden. Het is dus belangrijk om genoeg content op jouw website te hebben. Deze content is echter alleen van waarde als in de juiste context wordt geplaatst.


Mobiel is een must

Het aantal gebruikers dat websites via mobiele apparaten bezoekt groeit met de minuut. Hoe snel een website laad en optimalisatie voor mobiele apparaten is voor google dan ook erg belangrijk. Google heeft onlangs een grote stap gezet in het verbeteren van de online ervaring. Door het introduceren van AMP zijn lange laadtijden verleden tijd. AMP staat voor Accelerated Mobile Pages en zorgt ervoor dat jouw website razensnel wordt weergegeven op mobiele apparaten zoals telefoons en tablets.Alle website die wij maken zijn AMP-ready.


Gebruik relevante titels voor je pagina's

De titel is een van de belangrijkste onderdelen van een pagina als het gaat om SEO. Deze titel is namelijk het eerste onderdeel waar google op zoekt. Het is belangrijk dat je de keywords waarop jij gevonden wilt worden verwerkt in deze titels. Het heeft geen zin om deze titels vol te stoppen met keywords omdat google zoekt naar de titels die het best overeenkomen met de zoekopdracht.

Meta discription

Je hebt bij iedere pagina die je aanmaakt de mogelijkheid om een meta tekst toe te voegen. Dit kun je beschouwen als een korte samenvatting van jouw pagina. Ook in deze samenvatting is het belangrijk om de juiste keywords te gebruiken. Doordat je deze keywords herhaalt worden ze belangrijker voor google en zal je dus hoger in de zoekmachine terechtkomen. Zorg ervoor dat de meta tekst goed past bij de pagina, hierdoor heeft de bezoeker direct toegang tot de informatie die gezocht wordt.


Geef je afbeeldingen een goede naam

Content bestaat niet alleen uit tekst, google zoekt namelijk ook in de naam die je aan jouw afbeeldingen koppeld. Door de juiste keywords aan een afbeelding toe te voegen word deze afbeelding dus als relevante informatie gezien. Zorg ervoor dat deze naam niet langer is dan 4 woorden anders wordt het door google niet als relevante informatie beschouwd.

Ontdek wat eyedouble voor jou kan doen